We are different

Geen


Snelle suikers, glucose-fructosestroop, gluten, tarwe, zuivel, soja, mais, pinda’s, zout.

Wel

Hoogwaardige ingrediënten: Super Food, Super Fruit,  Happy Food.

Suikers 

Alle suikers en met name glucose-fructosestroop, dextrose, agave en rietsuiker hebben effect op onze bloedsuikerspiegel. Wanneer ons lichaam deze suikers binnenkrijgt stijgt de bloedsuikerspiegel zeer snel. Als tegenreactie maakt ons lichaam insuline aan. Dit hormoon brengt de suikers naar de cellen, waar de suikers verbrand kunnen worden (energie) of opgeslagen worden als reserve energie (lichaamsvet). Het probleem van deze stoffen is dat wanneer je ze eet, je suikerbehoefte toeneemt, de smaakreceptoren op je tong verdoofd worden en dat je lichaam went aan de zoete smaak. Ongezoet voedsel smaakt dan minder lekker en de drang naar ongezond voedsel neemt toe.

Gluten

In tarwe, gerst, rogge en haver komt een eiwit voor dat gluten genoemd wordt. Dit eiwit kan de binnenwand van de dunne darm beschadigen waardoor voedingsstoffen minder goed kunnen worden opgenomen en buikklachten kunnen ontstaan. Ook al is er geen sprake van een glutenallergie, toch blijkt een glutenvrij dieet voor veel mensen een positief effect te hebben op het afslanken, gemoedstoestand en gevoel van welbevinden.

Soja

Het fytinezuur dat in soja voorkomt kan de opname van de meest belangrijke mineralen in ons lichaam tegenwerken. Daarnaast bevat soja de voorstofjes van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen (fyto-oestrogenen) die de hormoonhuishouding kunnen verstoren. In deze tijd waarin veel mensen (zowel volwassenen als kinderen) uit balans zijn, levert soja geen bijdrage aan het volgen van een gezonde lifestyle.

Mais

Glucose-fructosestroop is het zoetmiddel dat wordt verkregen uit mais. Wie goed etiketten leest vindt dit in bijna ieder supermarktproduct. Maar ook sportdranken, ontbijtkoek en ‘zogenaamd gezonde tussendoortjes’ bevatten deze dikmaker.
Omdat deze suikers ontzettend snel in ons bloed worden opgenomen, volgt al snel een 'crash' moment en is de drang naar ongezond voedsel nog groter.

Pinda’s

Noten groeien aan een boom en pinda’s groeien onder de grond. Daarom zijn pinda’s erg schimmelgevoelig en bevatten ze veelal de giftige aflatoxine schimmel. Daarnaast zijn pinda’s erg allergeen.

GoGreenbar - We Are Different